Lening Zonder BKR Toetsing Krijgen

Wie de nieuws actualiteiten op tv volgt zal merken dat geld lenen zonder BKR toetsing steeds meer taboe wordt. Politieke partijen vallen in rustige tijden vaak over elkaar heen om een vermanende vinger op te steken richting geldverstrekkers. Dit gaat voorral om de financiële verstrekkers die hier hun specialisme hier in gemaakt hebben. Ze beweren dat de mensen met een lening zonder BKR toetsing veel te hoge rentes in verhouding moet betalen en dat meer toezicht zou moeten worden gehouden aan leningen die verstrekt worden aan mensen die dit zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. De zoek woorden op internet om geld te lenen zonder BKR toetsing zijn zeer aantrekkelijk voor veel mensen en worden dan ook vaak bezocht. Er is gewoon heel veel behoefte naar dit soort leningen, dus is het heel moeilijk om deze markt in te dammen.

De behoefte is er, dus de markt is er. Het is zeer moeilijk om deze markt uit te roeien omdat deze spelers in de markt altijd naar manieren zullen zoeken of om nieuwe regels zullen omzeilen omdat er nu eenmaal veel geld mee valt te verdienen. Het heeft geen zin om lenen zonder toetsing te veroordelen. Als je de mensen tegen zichzelf wilt beschermen, vertel ze dan waarom het geen goed idee is. Neem ze niet de mogelijkheden af, want er komen toch steeds nieuwe mogelijkheden. Als de minilening wordt afgeschaft, dan gaan mensen op zoek naar particuliere geldverstrekkers. Als dat weer aan banden zoude leggen dan zoude ze hun eigendommen gaan verpanden in een pandjes huis. En stel je voor dat ze dit weer afschaffen dan ontstaat er wel weer een andere mogelijkheden zodat ze toch weer kunnen voorzien in de behoefte van de vraag naar leningen.

Het is geen goed idee om het aantal BKR lening dwang matig te verminderen, maar wel een beperkte mate de vinger in de pap te houden. Dat woekerrentes worden aangepakt ben ik voorstander van maar het mag absoluut niet zo zijn dat de overheid zich gaat bemoeien wat een geld verstrekker mag verdienen op een lening.

Een reguliere lening verstrekken aan iemand zonder BKR vermelding is totaal andere casus als iemand met wel een codering. Omdat er zoveel complexe verschillen zijn kan een commercieel bedrijf het beste met de kwesties omgaan.

Plaats een reactie