BKR noteringen en offertes voor hypotheken

Wanneer een offerteaanvrager negatief bekend staat bij het BKR, wordt een offerte niet altijd afgegeven.
Wanneer de aanvraag voor een hypotheekofferte afgewezen wordt op basis van negatieve BKR vermelding, zal een andere verstrekker aangeschreven moeten worden.Het kan zijn dat er andere voorwaarden of meer zware acceptatiecriteria gelden, maar verschillende geldverstrekkers zijn bereid hypotheekafnemers met een redelijke BKR notering een hypotheekofferte te verschaffen.Een overbruggingskrediet kan aangevraagd worden tegelijk met de hypotheekofferte als er een tweede huis en dus een tweede lopende hypotheek is.

De waarde van een aan te kopen huis is van belang om een offerte van een hypotheek te kunnen verkrijgen.Is de hypotheek die je aanvraag meer dan 1,25 maal de executiewaarde van de woning, dan zal het niet eenvoudig zijn de offerteaanvraag te doen.
Er is vaak een taxatierapport nodig om te bewijzen dat de aangegeven waarde van de woning juist is. Bij een WOZ krediet zul je vaak een hypotheekofferte kunnen aanvragen zonder een taxatierapport te overleggen.

Zorg voor een deskundig en onafhankelijk taxateur die je de werkelijke waarde van je woning in het rapport zet en daardoor dan ook een eerlijke waarde gebruikt bij de aanvraag van een hypotheek offerte.Laat je niet verleiden tot het gebruik maken van de diensten van onbetrouwbare en ondeskundige instellingen en voorkom hypotheekoffertes met misfinanciering en leningen met hoge kosten. Betrouwbare taxateurs en betrouwbare hypotheekadviseurs zijn de basis voor een langdurig betaalbaar hypotheekproduct.

Meer weten over hypotheekoffertes, lees er meer over op de link in dit artikel.

Plaats een reactie